Kuka olen? Mikä on tarinani?

KIRSI

Kuva: Aino Vuokola
  • 40-vuotias helsinkiläinen nainen
  • 3- ja 1-vuotiaiden lasten äiti ja lääkärin puoliso
  • Vihreä ajattelija ja intohimoinen kiertotalouslähettiläs. Kestävämpää elämäntapaa edistävän Kestävämpi arki -ryhmän perustaja Facebookissa.
  • Länsi-Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen vuodesta 2019
  • Kokenut muutosvalmentaja, johdon konsultti, ratkaisumyyjä ja strategiatyön ammattilainen. Työssäni olen päässyt edistämään kiertotaloutta useampien asiakastoimeksiantojen kautta. 
  • Tuotantotalouden diplomi-insinööri ja taloushallinnon tradenomi
  • Asun Hakuninmaalla. Nautin  lähiluonnossamme liikkumisesta ja tiiviistä pikkulapsiperheen arjesta.
  • Luin viimeksi: Leslie Paul Thielen kirjan Sustainability, joka käsittelee aikamme suurinta haastetta kestävyysmuutosta moniulotteisesti.
  • CV:ni ja suosittelijaniTARINANI

Olen viettänyt lapsuuteni Karkkilassa Uudellamaalla. Kotimme sijaitsi aivan kosken rannalla ja luonto oli sen myötä vahvasti kaiken aikaa läsnä. Kesäisin uimme ja kalastimme sisarusteni kanssa, minkä ehdimme.

Pääkaupunkiseudulle muutin 19-vuotiaana opiskelemaan. Ehdin asua Louhelassa, Martinlaaksossa ja Malminkartanossa. Tein aina töitä opiskelun ohessa, muun muassa taloushallinnon assistenttina lääkeyhtiössä.

Opiskelun nälkäni kasvoi ja lähdin Lappeenrantaan lukemaan tuotantotaloutta logistiikka pääaineena. Pidin Lappeenrannasta kaupunkina paitsi kauniin Saimaan myös sen kompaktin koon vuoksi – kaikkialle pääsi pyörällä. Kuljin yliopistolle kesät talvet pyörällä – matkaa tuli 14 km per päivä. Opiskelujen ohessa työskentelin huonekalumyyjänä, lauloin naisteekkarikuorossa ja toimin aktiivina yliopiston retkeilykerhossa, josta löysin samanhenkisiä luonnonystäviä.

Opintojeni loppusuoralla pääsin koulutustani vastaaviin töihin, valaisinkomponenttien viennin pariin. Komponentteja lähti konteissa ympäri maailmaa ja logistisia virtoja riitti. Tuotekehityksessä energiatehokkuus oli vahvasti läsnä. Vastasin lopulta hetken aikaa komponenttitehtaan tuotannon suunnittelusta, kunnes rakkaus toi minut Helsinkiin.

Työskentelin täällä vajaan vuoden tietojärjestelmien parissa, kunnes lähdin konsultin uralle ja sillä tiellä olen yhä. Muutosvalmentaja ja johdon konsulttina olen päässyt yli 10 vuoden aikana myymään ja toteuttamaan monia mielenkiintoisia projekteja, tavannut ison joukon maamme yritysjohtajia ja saanut hyvän läpileikkauksen elinkeinoelämäämme. Olen auttanut asiakkaita tulevaisuuden strategioiden kirkastamisessa sekä muutosten läpiviennissä. Työssäni olen päässyt edistämään myös kiertotaloutta useampien toimeksiantojen kautta.

Lähdin mukaan politiikkaan pian esikoisemme syntymän jälkeen, samoihin aikoihin Trumpin virkaanastujaisten kanssa. Olin jo hyväntekeväisyyden kautta tukenut ympäristöllistä ja sosiaalista kestävyyttä ajavia tahoja, mutta lasten myötä koin kutsumusta vaikuttaa vielä konkreettisemmin yhteisiin asioihin ja maailman menoon. Lähdin mukaan Länsi-Helsingin Vihreiden hallitukseen, ja tällä hetkellä toimin puheenjohtajana. 

Ilmastonmuutos ei tunne kansallisvaltioiden rajoja ja sen vuoksi yhteistyö on tärkeää. Nykyinen yhteiskuntamme ja sen vakaus on uhattuna, ellemme kykene tekemään kestävyysmuutosta ja hillitsemään ilmaston lämpenemistä. Kaupungit ovat kestävyysmuutoksessa avainasemassa, sillä 3/4 maailman kaikesta energiasta kulutetaan kaupungeissa. Tehdään Helsingistä suunnannäyttäjä ja edelläkävijä kiertotaloudessa. Sille osaamiselle tulee olemaan jatkossa valtava kysyntä muuallakin.

Rakennetaan yhdessä parempi huominen meille ja lapsillemme. Aikaa muutoksille on enää yksi vuosikymmen, ja kello käy. Yhdessä onnistumme.